Wat is goede vis?

Thema

Het thema van de Week van de Zee 2009 is Goede VIS. Goede VIS staat voor vis eten met goed geweten. Nog lang niet alle vis wordt duurzaam gevangen of gekweekt. Daarom heeft Stichting De Noordzee de vissoorten, schelp- en schaaldieren die we in Nederland graag eten opnieuw op duurzaamheid beoordeeld en ingedeeld in de groene, oranje of rode kolom.

VISwijzer

Tijdens de opening van de Week van de Zee (16 mei te Scheveningen), is de nieuwe VISwijzer 2009-2010 gelanceerd. De VISwijzer is in een geheel nieuw jasje gestoken, zodat de verschillende soorten en hun score in groen, oranje en rood nog makkelijker te vinden zijn. De VISwijzer is een uitgave van Stichting De Noordzee en het Wereld Natuur Fonds.

Op de website van Goede VIS vind je bovendien de uitgebreide VISwijzer, met meer dan 200 beoordeelde soorten en meer informatie per soort. Ook deze site is op 16 mei geheel vernieuwd, met nog meer mogelijkheden om de VISwijzer te gebruiken in de winkel, het restaurant of thuis.

Tijdens Week van de Zee kun je door het hele land Goede VISmenus eten