Duikers bedankt!

Door jullie aanwezigheid werd de wereldrecordpoging op 23 mei in het Veerse Meer een succes!

De Week van de Zee eindigde met een knaller! Op zaterdag 23 mei organiseerden Stichting De Noordzee en de Nederlandse Onderwatersport Bond een wereldrecordpoging voor duikers. Het wereldrecord "meeste duikers tegelijk onder water" hebben we niet verbroken. Wel hebben we het eerste geregistreerde Nederlandse record gevestigd met 226 duikers! Hieronder worden alle deelnmers genoemd:

Steun de haaien in de Noordzee

Met deze recordpoging willen Stichting De Noordzee en de NOB meer aandacht vragen voor de bescherming van haaien in de Noordzee, die nog steeds bedreigd worden met uitsterven. Haaien worden wereldwijd bedreigd. In de Noordzee zijn ze nog steeds geregeld het slachtoffer van bijvangst in visserij. Hierdoor staan verschillende soorten haaien op het punt van uitsterven. Hier moet verandering in komen. Steun ons dit duidelijk te maken aan de overheid door mee te doen aan deze recordpoging!

Haaien actieplan

Nederlandse natuurorganisaties hebben het Haaien Actie Plan voor Nederland geschreven. Hierin zetten zij uiteen wat de rol van Nederland is in de vangst van haaien en roggen en welke beleidsmaatregelen nodig zijn om ze beter te beschermen. Het haaien actieplan werd op 1 april aan minister Verburg aangeboden. Met de recordpoging wil Stichting De Noordzee de noodzaak tot bescherming van haaien nogmaals onderstrepen.